Zvěřinová paštika


600 g srnčí (jelení, daňčí) plece bez kostí, 1 cibule, 30 g sádla, sůl, 1 žemle, 1 dl červeného vína, 200 g vepřové plece bez kostí, 100 g drůbežích jater, 2 lžíce brandy, 1 žloutek, paštikové koření, 120 g slaniny.
Paštikové koření: 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření a kousek bobkového listu umeleme a promícháme se špetkou tymiánu, mletého zázvoru a muškátového květu.

Odblaněné maso nakrájíme na kousky, vložíme na drobně pokrájenou, na sádle zpěněnou cibuli, osolíme a za stálého míchání dusíme asi 10 minut. Maso podlijeme polovinou vína a ještě krátce podusíme. Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme vínem, po prosáknutí ji umeleme společně s opečeným masem, vepřovou plecí a játry. Ke směsi přidáme žloutek, paštikové koření, brandy, sůl, dobře promícháme a nakonec přidáme polovinu slaniny nakrájené na kostičky. Formu na srnčí hřbet vyložíme tenkými plátky slaniny a pak alobalem, který okolo formy založíme. Vložíme do velkého pekáče s trochou vody a pečeme v málo vyhřáté troubě asi 1 ½ hodiny. Paštiku necháme vychladnout ve formě.