Vinařské srnčí řízky

4 řízky ze srnčí kýty, 40 g slaniny, mletý pepř, olej, sůl, 20 g tuku, 150 g cibule, mletá sladká paprika, 1 dl bílého vína, vývar z masoxu.

Odblaněné srnčí řízky po obvodu nařízneme, naklepeme, protkneme klínky slaniny, potřeme olejem, opepříme a necháme v chladničce 2 dny odležet. Zbylou slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na tuku, zpěníme na ní část cibule, zaprášíme paprikou, přidáme řízky, lehce je opečeme po obou stranách, podlijeme vývarem, přidáme zbývající nakrájenou cibuli a dusíme pod pokličkou. Při dušení je obracíme a podléváme vývarem, před dohotovením přilijeme víno. Podáváme s rýží a se zeleninovým salátem.