Kančí ragú

800 g předního kančího masa bez kostí, 60 g mrkve, 40 g celeru, 40 g petržele, 1 cibule, špetka tymiánu, kousek bobkového listu, ½ stroužku česneku, červené víno, 30 g sádla, 20 g másla, 25 g hladké mouky, sůl, petrželka, špetku cukru.

Odblaněné, tuku zbavené kančí maso nakrájíme na kostky, zeleninu a cibuli na nudličky, promícháme s kořením a s rozetřeným česnekem, vložíme do hluboké porcelánové misky a zalijeme vínem. Necháme je 2 dny proležet v chladničce, pak je necháme na cedníku odkapat, vložíme na rozehřáté sádlo, osolíme a dusíme pod pokličkou. Při dušení je občas zamícháme a podlijeme vínem a vodou. K téměř měkkému masu vmícháme světlou máslovou jíšku a vše podusíme, podle chuti můžeme omáčku nepatrně osladit. Posypeme usekanou petrželkou a podáváme s opečenými brambory a s rybízovým nebo jablkovým kompotem.