Štika na grilu s bylinkovým máslem

4 porce štiky, citronová šťáva, sůl, mletá paprika, olej.
Bylinkové máslo: 80 g másla, po 1 lžíci drobně usekané petrželky a pokrájené pažitky, špetka soli, citronová šťáva.

Porce štiky pokapeme citronovou šťávou a necháme čtvrt hodiny odležet. Poté je dobře osušíme, osolíme, posypeme paprikou, pokapeme olejem a opečeme na mřížce nebo na pánvičce pod grilem. Asi za 5 minut je obrátíme, pokapeme olejem a dopečeme (přibližně rovněž 5 minut). Měkké porce přeložíme na talíře, poklademe kolečky bylinkového másla a podáváme s brambory a se zeleninovým salátem.
Příprava bylinkového másla: Trochu změklé máslo promícháme s ostatními přísadami, utvoříme váleček, zabalíme jej do pergamenového (svačinového) papíru a necháme v chladničce ztuhnout.