Nepravá jikrová polévka

1 kapří hlava, sůl, nať libečku, 2 zrnka pepře, 2 zrnka nového koření, 20 g mrkve, 20 g celeru, 10 g petržele, kousek cibule a pórku, 1,4 l vody, trochu vegety speciál i Vegety kari, 30 g krupice, 15 g másla, pažitka

Kapří hlavu zbavme žáber a očí, opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme kousek natě libečku, koření, zeleninu, sůl a uvedeme do varu. Příkon tepla zmírníme a vaříme asi půl hodiny. Hlavu vyjmeme, obereme maso a společně s kořenovou zeleninou je pokrájíme na nudličky. Krupici zpěníme na másle, zalijeme vývarem a vaříme 5 minut. Polévku ochutíme Vegetou, přidáme maso, zeleninu a necháme přejít varem. Před podáváním přidáme pokrájenou pažitku.