Ryby

    obsahují v průměru 17 % bílkovin, mají malé množství železa a vápníku, hodně fosforu a hořčíku, mořské ryby i jód. Tuk mořských i sladkovodních ryb obsahuje důležitou nenasycenou mastnou kyselinu eikosapentenovou, která má vysoký protisklerotický účinek. Bylo konstatováno, že národy s vysokou spotřebou ryb mají nižší výskyt aterosklerózy a srdečního infarktu než národy s nízkou spotřebou ryb. Rybí maso, pokud je upraveno s malou dávkou tuku, je lehce stravitelné.
Ryby můžeme upravit na mnoho rozmanitých způsobů, takže i při dodržování doporučení našich zdravotníků – jíst ryby 2 – 3 krát týdně – se nám ryby nepřejedí.

Nepravá jikrová polévka

Pečený kapr se smetanou

Kapr ve slaninové směsi

Plněný kapr

Kapr gratinovaný s lečem

Kapr se žampiony v alobalu

Šašliky z kapra

Marinovaný kapr

Pstruzi pečení se žampiony

Pstruzi na víně s majonézovým přelivem

Štika na grilu s bylinkovým máslem

Marena na česneku

Líni v zeleninové směsi

Tolstolobik se smetanou

Rybí perkelt

Salát z dušené ryby