Čtvrtka kuřete nebo drůbky z 1 kuřete, 1,4 dl vody, sůl, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, kousek libečku, kousek mrkve, celeru, petržele, pórku a cibule, 60 g zmrazeného hrášku, masox, petrželka.
Celestýnské nudle: 1 malé vejce, 1 dl mléka, 50 g polohrubé mouky, sůl, tuk na pečení.
Čtvrtku kuřete (drůbky) zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, libeček, cibuli a vaříme pod pokličkou na malém plaménku, až maso změkne. Chvíli před ukončením varu přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a pórek. Měkké kuře (drůbky) vyjmeme, maso obereme z kostí a pokrájíme na kostičky, vývar procedíme, přidáme hrášek a uvaříme jej do měkka. Ke konci varu přidáme maso, pokrájenou zeleninu a masox, při podávání vložíme do polévky celestinské nudle a usekanou petrželku.
Příprava celestinských nudlí: Vejce rozšleháme s mlékem, moukou a solí, na tuku upečeme tenké palačinky a pokrájíme je na nudle.