Kuře pečené s nádivkou


1 kuře (o hmotnosti asi 1 kg), 20 g másla, sůl.
Nádivka: 150 g šunkového salámu, 150 g žampionů, 100 g eidamského bloku, 20 g másla.

Očištěné kuře osolíme uvnitř, do dutiny břišní i do kapes utvořených mezi kůží a masem na prsou vložíme nádivku a otvory sešijeme bílou nití nebo sepneme jehlami na závitky. Kuře osolíme na povrchu, prsy dolů vložíme na pekáček s rozehřátým máslem, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod vrchním dílem pekáčku. Asi za půl hodiny kuře obrátíme, při dušení je poléváme šťávou a podléváme vodou, dopečeme bez příklopu. Podáváme s bramborou kaší a s kompotem.
Příprava nádivky: Žampiony pokrájíme na plátky, podusíme na másle a vmícháme salám pokrájený na kostičky a strouhaný sýr.