1 kachna, sůl, 20 g slaniny, 2 balíčky zmrazeného hrášku, 2 malé cibule.
Kachnu osolíme na povrchu i uvnitř a necháme hodinu proležet. Poté ji vložíme na pekáč, podlijeme trochou vody a pod vrchním dílem pekáčku dusíme v mírně vyhřáté troubě. Při dušení kachnu občas propícháme na tučných místech (zejména na prsou a pod křídly), aby se vypeklo sádlo, stehýnka ve slabikách nařízneme, aby vyšla pára a kůže zůstala chřupavá. Vypečené sádlo sbíráme (bez šťávy), aby se nepřepalovalo. Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, zpěníme na ní cibuli pokrájenou na tenká kolečka a společně s hráškem přidáme k téměř měkké kachně. Při dušení i pečení kachnu poléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Kachnou dopečeme bez příklopu. Podáváme s brambory.