Drůbež

 Maso drůbeže obsahuje kolem 23 % hodnotných bílkovin, s přibývající tučností jejich množství klesá (např. tučná husa má jen asi 13 % bílkovin). Drůbeží tuk obsahuje hodně nenasycených mastných kyselin a proto je výživově hodnotnější než vepřové sádlo a lůj; je vhodný i k přípravě pokrmů pro osoby postižené kornatěním tepen i pro staré lidi. Rovněž z drůbeže, která je na našem trhu stále v širokém sortimentu, můžeme připravit nepřehlednou škálu chutných pokrmů dietních i pikantních. Proto libová drůbež má být častou součástí našich jídelníčků.

Kuřecí polévka s hráškem a celestýnskými nudlemi

Kuře pečené s nádivkou

Dušené kuře se zeleninou

Plněné kuřecí řízky

Kuřecí řízky s játry

Kuřecí stehna na rajčatech

Kuřecí špízy

Minutkový kuřecí guláš

Kuřecí salát

Pečená krůta s nádivkou

Pikantní krůtí řízky

Krůtí stehna na zázvoru

Slepice v houbové omáčce

Kachna pečená v hrášku

Husí porce dušené v zelí

Pikantní husí stehna (prsa)

Plnění holubi